NIEUWE LIJN SINGLE ORIGIN KOFFIES : Ethiopië en Rwanda

Sinds mensenheugenis speelt Ethiopië een hoofdrol in de geschiedenis van koffie. De biologisch geteelde bonen voor deze Ethiopia koffie komen uit de regio Limu. En Limu is misschien wel het best bewaarde koffiegeheim ter wereld… Deze weelderige single origin koffie smaakt uitermate verfijnd en is met tonen van melkchocolade gecombineerd met een zoete fruitigheid prachtig in balans.

Coffee Ethiopia Limu (reeds binnen)

– 100% Single origin
– 100% Biologisch (Organic)

Een coffee met een sterk karakter. Deze Bergkoning onder de koffie groeit op hoogtes rond 2.000 meter in het gebied waar koffie oorspronkelijk vandaan komt. Deze lange historie, de weersomstandigheden en de bodem waarop de koffie groeit geven hem zijn volle smaak. In een espresso proef je pure chocola. Als gezette koffie wordt hij wat fruitiger. Geniet van de intense lange nasmaak.

De smaak laat zich kenmerken als goed gebalanceerd met tonen van chocolade, karamel, wijn en citrus. Limu onderscheidt zich door een lage aciditeit (zuurgehalte). Door de grote hoogte waarop onze Bergkoning groeit heeft hij een laag vet- en cafeïnegehalte. Ook op de nasmaak onderscheidt De Bergkoning zich. Deze blijft lang hangen en is licht kruidig. Een nasmaak die veel liefhebbers aanspreekt.

Koffiecultuur in Ethiopië Ethiopië is een land vol Afrikaanse culturen en gewoonten. Vooral het koffiedrinken is met het dagelijks leven verweven. Doordat de oorsprong van de koffie in Ethiopië ligt en de bevolking er zoveel zorg aan besteed is het dan ook niet vreemd dat de kwaliteit van de koffies zo hoog is. Limu is een nieuwe opkomende koffiesoort die u als koffieliefhebber moet hebben geproefd! Limu koffiebonen: een 100% Arabica koffie Een belangrijk aspect in de smaak van de Limu koffiebonen is dat wij ze niet mengen. Je drinkt dus 100%Arabica. 

Rwanda Natural Bourbon – honey processed (komt weldra binnen)

Rwanda Simbi koffie heeft een uitzonderlijke smaak en combineert aroma’s van aardbei en melkchocolade. Het is een 100% Arabica koffie. Vooral in espresso komen de chocoladetonen echt tot zijn recht.
Het is geclassificeerd als een koffiespecialiteit. De score is 87,00.

Café Rwanda Simbi Naturel Bourbon is een fruitige, chocolade-achtige 100% Arabica specialiteitskoffie uit de Simbi-regio in het Huye-district. De koffie wordt 15 tot 18 dagen in de zon gedroogd op Afrikaanse bedden. Hij wordt met de hand gesorteerd en verbouwd tussen 1980 en 2250 meter boven zeeniveau.

Ondanks de tragedies van genocide en burgeroorlog die de wereld in 1994 schokten, is Rwanda een ongelooflijk mooi, cultureel rijk land dat uitzonderlijk goede koffie produceert.
In Rwanda heeft koffie sinds die donkere dagen hoop op een betere toekomst gebracht en het land wordt nu terecht geroemd als een van de toonaangevende producenten van koffiespecialiteiten.

Rwanda Huye streek

De omstandigheden zijn ideaal voor het verbouwen van koffie, zoals een grote hoogte, regelmatige regenval, vulkanische grond met een goede organische structuur en een overvloed aan Bourbon koffiestruiken. Het overgrote deel van de Rwandese koffie wordt geproduceerd door kleine boeren, die vaak niet meer dan één hectare per gezin verbouwen.

COMING SOON: NIEUWE LIJN SINGLE ORIGIN KOFFIES
Navigation
Close

My Cart

Recently Viewed

Close

Categories